ENG

MARS – Evenementen

Ook op evenementen kan MARS een bijdrage leveren om het geheel een historisch of sportieve tint te geven. MARS levert verschillende activiteiten, naar wens van de organisator.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk op evenementen verschillende workshops zwaardvechten te geven. Voor de veiligheid van het publiek wordt daarbij gebruik gemaakt van speciale kunststof trainingszwaarden, die ook tijdens reguliere trainingen worden gebruikt.

Of speciale junior workshops zwaardvechten voor de jongere bezoekers welke aan het eind van de workshop na een proeve van bekwaamheid (het onder begeleiding vakkundig doorklieven van een appel) naar huis gaan met een schriftelijk bewijs van zwaardvaardigheid.

Een evenement kan opgeluisterd worden met demonstraties en showgevechten met glimmende stalen zwaarden gebaseerd op technieken uit historische manuscripten. In overleg kan het geheel sfeervol worden aangekleed met historische attributen, zoals een 15e eeuws model riddertent en vlaggenmasten met lange banieren.

Naar wens zijn ook andere workshops mogelijk, zoals middeleeuws worstelen, of dolkvechten.

Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op.