MARS – WorkshopsENG

 

Naast de reguliere trainingen kan MARS ook werk op maat leveren. Of het nu voor  studentenverenigingen, bedrijfsuitjes, scholen, vrijgezellenfeesten, of teambuildingsactiviteiten is, in overleg biedt MARS interessante en leuke workshops en seminars. Een actieve manier om geschiedenis te beleven en om kennis te maken met zwaardvechten in Groningen en de rest van Noord-Nederland.

Hierbij kan een beproefd format ingezet worden, maar uiteraard kan er in overleg ook een programma worden opgezet waarin specifieke wensen worden opgenomen. Zo kan voor elke situatie de juiste workshop worden geleverd.

Een standaard workshop focust op het zwaardvechten met het Europees langzwaard.¬† Een van de onderdelen die aan bod komen is een korte, beknopte theorie van het zwaard en de contextuele geschiedenis. Maar deze workshop draait vooral om het bezig zijn, en al snel gaat het over op de uitleg en oefening van basistechnieken (slagen en weringen), gevolgd door een aantal gevorderde technieken, in populaire termen ‘coole moves’, zoals ontwapeningen. Dit alles uiteraard volledig historisch correct, in de leer van de middeleeuwse manuscripten.

Naar wens kan een workshop worden aangepast en uitgebreid, en in overleg kan zelfs een compleet ander programma worden aangeboden.

Zo kunnen ook dolk-/mesvechttechnieken deel uitmaken van een workshop of seminar, evenals ongewapende (veelal worstel-) technieken.
Of wellicht is er meer interesse in de theorie en de geschiedenis, in die gevallen wordt daar meer aandacht aan besteed of de nadruk op gelegd.

Heeft u vragen of interesse? Neem voor meer informatie gerust contact op.